article left right link-out audio play down up instagram whatsapp youtube facebook twitter mail link bookmark content-bundel quote

#TrueSelfie

 • Depressie: do's & dont's
  NPO3, ma 16 apr 2018

  Er zijn een aantal dingen die je beter niet kunt zeggen tegen iemand met een depressie. En misschien belangrijker: welke dingen zeg je wel?

 • Alle programma's van de #TrueSelfie-weken
  NPO3, di 03 apr 2018

  Onder de noemer #TrueSelfie staat de NPO een aantal weken stil bij psychische problemen onder jongeren. Eén op de 15 jongeren in Nederland tussen 18 en 24 jaar worstelt met depressies. Zelfdoding is onder jonge mensen doodsoorzaak nummer 1.

 • Wanneer laat jij je ware zelf zien?
  NPO3, vr 13 apr 2018

  Wanneer heb jij een masker op? Of ben je altijd jezelf? Ons panel praat tijdens de #trueselfie-week bij NPO 3FM en MIND over psychische klachten, open zijn en anderen helpen.

 •  
 • 'Ik voelde me zo slecht dat ik geen kleuren meer zag'
  NPO3, ma 16 apr 2018

  David (25) is vier als hij zich expres van de trap laat vallen. Christelijk opgevoed hoopt hij in de hemel te komen, maar niets is minder waar. Hij belandt in een hel met een leven dat in het teken staat van een chronische depressie, gedwongen opnames en meerdere zelfmoordpogingen, tot hij uiteindelijk het besef krijgt dat hij niet dood wil, maar gewoon niet meer op deze manier wil leven. 

 • Hoe Sylvia's droom doorschoot in een eetstoornis
  NPO3, vr 13 apr 2018

  3FM-dj Herman Hofman maakte een wandeling met Sylvia Aimee, die worstelde met een eetstoornis. In het kader van #trueselfie vertelde ze openhartig over het ontstaan van haar eetproblemen.