article left right link-out audio play down up instagram whatsapp youtube facebook twitter mail link bookmark content-bundel quote

CV der Mislukkingen

door VPRO

Ben jij weleens onderuit gegaan in je loopbaan? Hoe zag dat eruit? Cv der mislukkingen is een nieuwe webserie van de VPRO en NPO 3 waarin succesvolle Nederlanders hun mislukkingen delen.

Marit Bouwmeester

Het is misschien wel de meest exclusieve club op aarde: de mensen die een gouden plak winnen op de Olympische Spelen. Zeilster Marit Bouwmeester hoort daar sinds 2016 bij. Maar om daar te komen ging lang niet altijd van een leien dakje.

Duncan Stutterheim

Hij is eigenaar van ID&T, mede-eigenaar van de Westergasfabriek en de A'DAM Toren. Maar weg naar succes was voor Duncan Stutterheim bepaald geen rechte lijn. Hij is open over alles wat onderweg allemaal fout ging en welke tegenslagen hij heeft moeten verwerken.

Stine Jensen

"Ik ben gered door algoritmes", zegt filosofe, schrijfster en programmamaakster Stine Jensen over haar succes. Haar proefschrift kwam namelijk bovendrijven doordat ze de juiste Google-zoektermen gebruikte. Een hoopvol verhaal over hoe je geluk een handje kan helpen.

 

Bas Kosters

Hij is een van de meest herkenbare modeontwerpers van ons land. Maar dat ging niet zonder een hele rits niet afgemaakte stages en niet gewonnen prijzen. Bas Kosters doet een boekje op over wat er allemaal niet goed ging in zijn leven tot nu toe.

Henk van Straten

Van gesjeesd Leraar Engels- en Pabo-student, tot een schrijver met driesterren recensies: het overkomt Henk van Straten. Want mislukken hoort er nu eenmaal bij en het draagt eraan wie je uiteindelijk wordt.

Romana Vrede

"Als iets kan is mislukken, is dat voor mij geen reden om het niet te gaan doen." Actrice Romana Vrede is totaal niet bang om onderuit te gaan, want dat is namelijk best wel een paar keer gebeurd. Sterker nog: volgens Romana was ze nooit zover gekomen als ze in het amateurtheater niet een paar keer genadeloos onderuit was gegaan.

Wil jij praten over psychische problemen als depressie, maar ook problemen als verslaving, zelfbeschadiging, (seksueel) misbruik of hoe je aan iemand vertelt dat je psychische problemen hebt? Zoek dan anoniem contact met een hulpverlener van MIND Korrelatie via www.mindkorrelatie.nl (chat, WhatsApp, telefoon en mail).